28 juli 2022

MAX blir titelsponsor för Svenska Cupen i CS:GO 2022

Tillsammans med MAX stärker vi den svenska CS:GO-scenen.

Den svenska burgarkedjan MAX blir titelsponsor för den första upplagan av Svenska Cupen i CS:GO. Sponsorskapet sträcker sig över hela Svenska Cupens säsong och innebär att MAX kommer att synas i alla Svenska Cupens kanaler över året.

– Vi är extremt stolta och glada över att MAX kliver in i esporten genom Svenska Cupen. Med hjälp av MAX kommer vi att kunna erbjuda en nationell tävling med deltagare i absoluta världsklass. Att MAX väljer att stötta den svenska Counter-Strike-scenen är ett kvitto på att vi gör något rätt, säger Svenska Cupens turneringschef Daniel Pereaux.

För MAX del är sponsorskapet av Svenska Cupen kedjans första stora kliv in i esportvärlden. Tidigare har den populära burgarkedjan sponsrat bland annat Idol på TV4.

– Vi är stolta över att vara med i denna nya satsning inom CS:GO och möjliggöra för alla spelare att kunna möta och utmana sina idoler i Svenska Cupen by MAX. Något som inte varit möjligt tidigare. Vi har många talangfulla spelare på våra restauranger och bland våra gäster som njuter av våra burgare så för oss är detta en viktig målgrupp att nå ut och in till. Alla spelare på SPACE är alltid välkomna ner till vår nyöppnade restaurang på Sergels Torg att njuta av Sveriges Godaste Burgare eller varför inte beställa hemleverans via MAX-appen för att ladda upp till kvalen, säger Cecilia Taipale, Head of Media & Digital Marketing, MAX Burgers.

Svenska Cupens första tävlingstillfälle är den 29 augusti då turneringens första öppna kval hålls.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Om MAX

MAX Burgers grundades 1968 och är Sveriges äldsta burgarkedja. MAX vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Redan 2008 började MAX klimatmärka menyn och klimatkompensera för alla utsläpp från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan 2018 har MAX en klimatpositiv meny, vilket innebär att företaget binder mer klimatgaser än hela värdekedjan släpper ut och samtidigt minskar utsläpp i linje med FN:s globala 1,5-gradersmål. Från 2006 har 7-10 procent av den årliga nettovinsten fördelats till fattigdomsbekämpning och 2009 bildades stiftelsen Rättvis Fördelning. Hittills har 301 miljoner kronor före skatt avsatts från MAX till stiftelsen Rättvis Fördelning. Kedjan har 185 restauranger, varav 146 i Sverige och sysselsätter 5 500 medarbetare. MAX omsatte 3,6 miljarder kronor år 2020, varav 3,3 miljarder i Sverige.

Nyheter om Svenska Cupen