28 juli 2022

Nu lanserar vi Svenska Cupen – en unik satsning på svensk Counter-Strike

Vi är stolta över att äntligen få presentera Sveriges största nationella CS:GO-tävling.

Svenska Cupen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering.

Initiativtagare till Svenska Cupen är Fragbite som tagit hjälp av Bonnier och Space för att arrangera turneringen. Tillsammans är vår ambition att stärka den svenska Counter-Strike-scenen.

– Svenska Cupen är svaret på det hela den svenska CS:GO-publiken saknat – en turnering där Sveriges absolut bästa lag deltar och där alla svenska CS-spelare oavsett nivå har en chans att utmana om titeln. Det här är turneringen som på riktigt ska avgöra vilket lag som är Sveriges bästa CS:GO-lag, säger Daniel Pereaux, vd på Fragbite.

– Vi ser fram emot att genomföra en spännande och professionell turnering tillsammans med Fragbite. Vi får ett väldigt starkt innehåll i Svenska Cupen som vi vet är intressant för många av våra kunder. Målgruppen är traditionellt svår att nå så här ser vi möjligheter till helt nya diskussioner säger Försäljningsdirektör Paul Brandenfeldt på Bonnier News Sales

Svenska Cupen spelas under höstsäsongen 2022 och är uppdelad i tre faser – de öppna kvalen, gruppspelet och slutspelet. De öppna kvalen spelas online i slutet av augusti och början av september, gruppspelet – som också spelas online – äger rum i september och slutspelet spelas i LAN-miljö den 14–10 oktober inför publik i Sveriges största e-sportarena Space Arena i Stockholm.

– Vi är stolta över att Fragbite valt att arrangera Svenska Cupen i CS:GO på Space, Sveriges främsta arena för e-sport. Vi önskar alla fans välkomna till Space på Sergels Torg för att både se finalerna live och även spela CS:GO själva på världens största gamingcenter med över 400 gamingdatorer. Space kommer att fira och uppmärksamma att CS:GO fyller 10 år under hela hösten, säger Caroline Cronstedt, Arena & Community Manager på Space.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen