1 augusti 2022

Ninjas In Pyjamas inbjudna till Svenska Cupen

För första gången sedan 2015 ställer Ninjas In Pyjamas upp i en nationell Counter-Strike-tävling.

Ninjas In Pyjamas, Sveriges högst rankade CS:GO-lag, är det första laget att få en inbjudan till Svenska Cupen i Counter-Strike 2022. Laget är det första av fyra lag som får en direktinbjudan till Svenska Cupens slutspel.

– Vi är extremt glada över att välkomna Ninjas In Pyjamas in i Svenska Cupen. Det här är turneringen som på riktigt ska avgöra vilket lag som är Sveriges bästa CS:GO-lag och det är då en självklarhet att Sveriges mest etablerade femma ska vara med, säger Daniel Pereaux, vd på Fragbite.

Normalt sett spelar Ninjas In Pyjamas i världens största internationella turneringar och är där ett av de absoluta topplagen. Laget har slutat på en topplacering i de två senaste Major-turneringarna som är Counter-Strikes största och mest prestigefyllda tävlingar.

– Svenska Cupen är ett jättebra initiativ för att främja svensk CS:GO. Återväxten är otroligt viktig för oss; i början av förra året startade vi vår egen akademisatsning med förhoppningar om att öka intresset för CS:GO nationellt. När vi nu ställer upp med a-laget så är det av samma anledning. CS:GO och annan e-sport behöver få mer uppmärksamhet för att fortsätta växa, säger Erik Wendel, Director of Team Operations på Ninjas in Pyjamas.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen