31 augusti 2022

Kirikou och Nomix kvalar till Svenska Cupens gruppspel

Svenska Cupens två första gruppspelslag är nu spikade.

Under måndagen och tisdagen spelades det första öppna kvalet till Svenska Cupen. Med samtliga kvalmatcher färdigspelade står det klart att Kirikou och Nomix blir de två lag som spelar hem de första två platserna i Svenska Cupens gruppspel.

Kirikou består av en femma som tidigare representerat den svenska organisationen Kappa Bar. Under Kappa Bars fana utmärkte sig Kirikou-spelarna under vårsäsongen med topplaceringar i såväl Fragleague Nordic Championship och Elitserien.

Nomix är ett spännande lag på uppgång som synts i flera sammanhang på den svenska scenen. Under vårsäsongen tog sig laget hela vägen till final i Fragleagues nationella Sverige-division där det till slut blev en silvermedalj för laget.

Det andra öppna kvalet till Svenska Cupen spelas under helgen den 3–4 september.

Länkar till anmälan och mer information:

Kvaltillfälle 2 (3–4 september)

Kvaltillfälle 3 (5–6 september)

Deltagarinformation: Svenska Cupens Öppna Kval

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen