7 september 2022

Hotspurs och Ella Elle La kvalar till Svenska Cupens gruppspel

De sista kvalplatserna till Svenska Cupen är nu fyllda.

Igår kväll avslutades det sista öppna kvalet till Svenska Cupen. De två sista kvalplatserna kneps till slut av Vizer och Ella Elle La efter att lagen vunnit sina avgörande kvalmatcher mot Marskalk respektive Lemondogs med 2-0.

För Vizer var gårdagens kvalsuccé inte lagets första för säsongen. Tidigare i höst vann laget det svenska kvalet till miljonturneringen Elisa Invitational och spelar därför i skrivande stund i det stängda kvalet till turneringen.

Ella Elle La är ett mixlag som leds av den populära svenska CS-streamern August ”PG” Segerfeldt. Flera av spelarna i Ella Elle La deltog tidigare i höst i det svenska kvalet till Blast Premier Showdown som sedermera vanns av Svenska Cupen-laget Lilmix.

Svenska Cupens gruppspel spelas under två veckor med start på måndag den 12 september. Mer information om gruppernas lottning samt spelschema kommer att offentliggöras inom de närmsta dagarna.

Läs mer om Svenska Cupens gruppspel här.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen