10 september 2022

Här är profilerna som sänder Svenska Cupens gruppspel

Ludwig ”Luddie” Hall och Alexander ”rdL” Redl är duon som kommer att leda tittarna genom Svenska Cupens gruppspel.

På måndag smäller det ordentligt när Svenska Cupens gruppspel drar igång. Under två veckors tid kommer vi att sända samtliga gruppspelsmatcher från Fragbites studio i Space i Stockholm.

Duon som kommer att lotsa tittarna genom all förstklassig Counter-Strike blir Ludwig ”Luddie” Hall och Alexander ”rdL” Redl.

Luddie är en av Sveriges mest intressanta stjärnskott på kommentatorshimlen. Under det senaste året har han bland annat kommenterat CS:GO-Majorn i Antwerpen på svenska i Esportstudion och Fragleague Sverige.

rdL är en CS-veteran som har en gedigen spelar- och tränarkarriär i ryggen. Under sin aktiva karriär representerade han lag som Begrip GamingAbsolute Legends och Godsent. De senaste åren har han bidragit med sin expertis som kommentator och analytiker i Fragleague Nordic Championship.

– Vi är extremt glada över att ha Luddie och rdL i studion under Svenska Cupens gruppspel. Med dessa profiler får vi en intressant mix som garanterat kommer att bjuda på underhållande ögonblick före, under och efter matcherna, säger Fragbites vd Daniel Pereaux om duon.

I kontrollrummet bredvid studion kommer observern Jani ”totsish” Savolainen och producenten Kalle ”hallonkraem” Strömgren bistå med sin expertis. totsish är en erfaren observer som arbetat på flera stora internationella CS-tävlingar och hallonkraem har för Fragbites räkning stått bakom flera nationella och nordiska produktioner.

Den första sändningen för teamet blir på måndag den 12 september klockan 19:00 då det inbjudna laget 00 Prospects ställs mot Kirikou som säkrade sin plats i gruppspelet genom de öppna kvalen.

Samtliga matcher i gruppspelet sänds på Fragbites Twitch-kanal.

Svenska Cupens spelschema:
Måndag 12/9, 19:00 – 00 Prospects vs Kirikou
Tisdag 13/9, 19:00 – Nivso vs Vizer
Onsdag 14/9, 19:00 – Grupp A, Upper bracket-final
Torsdag 15/9, 19:00 – Grupp A, Lower Bracket Round 1
Lördag 17/9, 16:00 – Grupp A, Lower Bracket-final
Söndag 18/9, 16:00 – Grupp A, Final

Måndag 19/9, 19:00 – Kappa Bar vs Ella Elle La
Tisdag 20/9, 19:00 – Nomix vs Pepsilon
Onsdag 21/9, 19:00 – Grupp B, Upper bracket-final
Torsdag 22/9, 19:00 – Grupp B, Lower Bracket Round 1
Lördag 24/9, 16:00 – Grupp B, Lower Bracket-final
Söndag 25/9, 16:00 – Grupp B, Final

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen