12 september 2022

Förhandstitt: Grupp A i Svenska Cupens gruppspel

Fyra riktigt vassa lag är först ut i Svenska Cupens gruppspel.

Nu är det äntligen dags! Svenska Cupens gruppspel kickar igång på måndagskvällen och under två veckors tid kommer åtta av Sveriges starkaste utmanare kriga om sammanlagt två platser i slutspelet av Sveriges största nationella CS:GO-tävling.

De åtta lagen har delats in i två grupper, grupp A och grupp B. Under den första spelveckan avgörs grupp A medan grupp B tar vid på måndag nästa vecka.

Grupp A inleds med ett högintressant möte på måndagen mellan 00 Prospects och Kirikou.

Det inbjudna laget 00 Prospects är storlaget 00 Nations akademilag bestående av fem hungriga svenska talanger som alla har fina meriter från såväl svenska som internationella tävlingar. Motståndarna i Kirikou var det första laget att säkra en plats i gruppspelet genom de öppna kvalen och består av en femma där merparten av spelarna tidigare representerat den svenska organisationen Kappa Bar.

På tisdagen spelas den andra öppningsmatchen i grupp A mellan NIVSO och Vizer.

NIVSO började spela tillsammans så sent i juni men har öppnat säsongen starkt med både en plats i Svenska Cupen-gruppspelet och fina resultat i den europeiska onlineligan ESEA Intermediate. Vizer, som också spelat under namnet Hotspurs, har också en stark säsongsinledning i ryggen. Förutom Svenska Cupen har laget också kvalat till miljonturneringen Elisa Invitational där laget ställs mot europeiskt motstånd på hög nivå.

Grupp A:s spelschema:
Måndag 12/9, 19:00 – 00 Prospects vs Kirikou
Tisdag 13/9, 19:00 – Nivso vs Vizer
Onsdag 14/9, 19:00 – Grupp A, Upper bracket-final
Torsdag 15/9, 19:00 – Grupp A, Lower Bracket Round 1
Lördag 17/9, 16:00 – Grupp A, Lower Bracket-final
Söndag 18/9, 16:00 – Grupp A, Final

Samtliga matcher i gruppspelet sänds på Fragbites Twitch-kanal.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen