19 september 2022

Förhandstitt: Grupp B i Svenska Cupens gruppspel

Fyra lag gör upp om den sista platsen i Svenska Cupens slutspel.

Med den första gruppspelsveckan färdigspelad är det nu dags för grupp B att avgöras. Fyra nya hungriga gruppspelslag har gjort sig redo för att kriga om den sista åtråvärda slutspelsplatsen i Svenska Cupen.

På måndag kväll spelas den första öppningsmatchen i gruppen då Kappa Bar ställs mot Ella Elle La.

Kappa Bar var ett av de två lagen som fick en direktinbjudan till gruppspelet medan Ella Elle La var det sista laget som säkrade en gruppspelsplats genom de öppna kvalen.

Kappa Bar ställer upp med en ny femma för säsongen där Kevin ”pupcake” Henning och coach Maikel ”kMs” Yüksel är de enda pjäserna kvar från förra säsongen. Ella Elle La är ett mixlag som leds av den populära svenska CS-streamern August ”PG” Segerfeldt.

På tisdagen är det dags för gruppens två andra lag, Nomix och Pepsilon, att spela sin öppningsmatch. Bägge lagen kvalade in till gruppspelet genom de öppna kvalen.

Av de två är Nomix det lag som på pappret är något mer etablerat. Under vårsäsongen tog sig Nomix hela vägen till final i Fragleagues nationella Sverige-division där det till slut blev en silvermedalj för laget.

Pepsilon är ett lag som grundats inför höstens CS:GO-säsong och redan gjort avtryck på scenen. Förutom att kvala till Svenska Cupens gruppspel har laget inlett onlineligan ESEA Main starkt med nio vinster på tolv spelade matcher.

Grupp B:s spelschema:
Måndag 19/9, 19:00 – Kappa Bar vs Ella Elle La
Tisdag 20/9, 19:00 – Nomix vs Pepsilon
Onsdag 21/9, 19:00 – Grupp B, Upper bracket-final
Torsdag 22/9, 19:00 – Grupp B, Lower Bracket Round 1
Lördag 24/9, 16:00 – Grupp B, Lower Bracket-final
Söndag 25/9, 16:00 – Grupp B, Final

Samtliga matcher i gruppspelet sänds på Fragbites Twitch-kanal.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS:GO-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS:GO-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska CS:GO-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen