14 oktober 2022

Förhandstitt: Kvartsfinalerna i Svenska Cupen 2022

Nu är det äntligen dags för Svenska Cupens slutspel att dra igång. Under fredagen spelas våra två kvartsfinaler som avgör vilka två lag som gör Ninjas In Pyjamas och Ex-Finest sällskap i Space Arena i helgen.

Eyeballers vs 00 Prospects

I den första kvartsfinalen, som är schemalagd att starta klockan 16:00, ställs Eyeballers mot 00Prospects.

Den pånyttfödda legendariska svenska Counter-Strike-organisationen Eyeballers var ett av lagen som fick en direktinbjudan till Svenska Cupens slutspel. Laget, som leds av de svenska Major-vinnarna Jesper ”JW” Wecksell och Robin ”flusha” Rönnquist, har under året profilerat sig som en av Sveriges absolut starkaste femmor genom att bland annat vinna Elitseriens vårsäsong tidigare i år i just Space Arena.

00 Prospects är den norska storklubben 00 Nations akademilag och består av fem av Sveriges största talanger. Laget tog sig till kvartsfinal utan att förlora en enda match i gruppspelet och har under höstsäsongen radat upp fina prestationer i olika europeiska onlineturneringar.

00 Prospects och Eyeballers har mött varandra en gång tidigare under säsongen i ett bo1-möte som spelades online. Då var det Eyeballers som drog det längsta strået på Inferno.

Lilmix vs Kappa Bar

I den andra kvartsfinalen, som är schemalagd att spelas klockan 19:00, möts Lilmix och Kappa Bar.

Lilmix är det andra laget som fått en direktinbjudan till Svenska Cupens kvartsfinaler. Under flera års tid har organisationen satsat på att bygga upp en stark närvaro på den svenska Counter-Strike-scenen och under vårsäsongen vann laget bland annat Fragleague Nordic Championship.

Kappa Bar var det sista laget som säkrade en slutspelsplats i Svenska Cupen genom att vinna sin grupp i gruppspelet. Under turneringen har laget avslöjat att man till skillnad från övriga lag inte tränat mycket ihop utan förlitat sig på spelarnas skicklighet och erfarenhet under matcherna. Inför slutspelet har spelarna dock lovat att träna litegrann för att kunna utmana Lilmix om en plats i Space Arena.

Se slutspelet på plats eller online

Kvartsfinalerna sänds, precis som tidigare under turneringen, på Fragbites Twitch-kanal.

Semifinalerna och finalerna, som spelas under lördagen och söndagen, kan du se både via Fragbites Twitch-kanal och live på plats i Space Arena i Stockholm.

Vill du se de svenska stjärnorna på plats är det hög tid att köpa biljetter på Billetto.se.

Använd ditt favoritlags rabattkod för 25 % rabatt på biljetterna. All vinst från biljettintäkter som köps med lagens rabattkoder går direkt till lagen. Tillsammans stöttar vi svensk Counter-Strike.

Rabattkoderna för alla lag är:

  • Ninjas In Pyjamas: NIPWIN
  • Team Finest: FINEWIN
  • Eyeballers: EYEWIN
  • Lilmix: LILWIN
  • 00 Prospects: 00WIN
  • Kappa Bar: KAPPAWIN

Nyheter om Svenska Cupen