15 oktober 2022

Förhandstitt: Semifinalerna i Svenska Cupen 2022

Under lördagen flyttar Svenska Cupen äntligen in i Space Arena där vi bjuder in alla CS-fans till två fantastiska finaldagar. På den första speldagen spelas våra två semifinaler. Här är en förhandstitt på lördagens matcher.

Ex-Finest vs Eyeballers

Den första semifinalen är schemalagd att spelas klockan 14:00 mellan Ex-Finest och Eyeballers.

Ex-Finest har under året varit Sveriges näst högst rankade lag på den internationella Counter-Strike-scenen. Laget, som tidigare var kontrakterade med den israeliska organisationen Team Finest, deltar flitigt i internationella onlineturneringar och vann så sent som i maj över 800 000 kronor i prispengar när man vann en av dessa turneringar. Ex-Finest kom också fyra i LAN-turneringen Pinnacle Cup Championship som spelades i Lund i somras.

I Svenska Cupen ställer Ex-Finest upp med en lite annorlunda femma än vad man gjort tidigare. Den svenska legendaren Patrik ”f0rest” Lindberg, som ofta nämns som en av världens bästa spelare genom tiderna, hoppar in i laget och gör sitt första tävlingsframträdande i LAN-miljö sedan i juni.

Eyeballers är en pånyttfödd svensk Counter-Strike-organisation som grundades så sent som i juni av de svenska före detta Fnatic-spelarna Jesper ”JW” Wecksell och Robin ”flusha” Rönnquist. Duon har vunnit tre Majors och är därmed två av världens mest meriterade spelare.

Med Eyeballers har JW och flusha valt att satsa på att teama upp med tre av Sveriges största talanger för att utveckla den svenska scenen och bidra till fler svenska framgångar på internationellt plan. I gårdagens Svenska Cupen-kvartsfinal besegrade Eyeballers akademilaget 00Prospects efter två jämna kartor.

Ninjas In Pyjamas vs Lilmix

I lördagens andra semifinal, som spelas tidigast klockan 17:30, ställs Ninjas In Pyjamas mot Lilmix.

Ninjas In Pyjamas är Sveriges högst rankade lag och imponerade rejält förra veckan när laget säkrade en topplacering i kvalet till höstens Major i Rio. NIP har under hela året varit rankade i toppen av CS:GO-sajten HLTV:s världsranking.

NIP består av en kärna av tre svenska superstjärnor i form av Fredrik ”REZ” Sterner, Ludvig ”Brollan” Brolin och Hampus ”hampus” Poser. Till sin hjälp har de den finska in-game leadern Aleksi ”Aleksib” Virolainen och den danska supportspelaren Patrick ”es3tag” Hansen.

Under många år har Lilmix varit i princip synonymt med svensk Counter-Strike. Laget, som grundades år 2018, har under åren radat upp fina resultat i den svenska och nordiska Counter-Strike-scenen.

Inför höstsäsongen gjorde laget om ordentligt i femman efter att tre av lagets spelare värvats av 00 Prospects. Med sin nykomponerade femma har laget fortsatt levererat starka resultat på hemmaplan och imponerade i Svenska Cupens kvartsfinal när man besegrade Kappa Bar med 2-0.

Se slutspelet på plats eller online

Semifinalerna sänds live på på Fragbites Twitch-kanal.

För dig som vill se svensk Counter-Strike i världsklass på plats i Space Arena finns det fortfarande ett fåtal biljetter kvar till helgens matcher.

Biljetter köper du på Billetto.se.

Använd ditt favoritlags rabattkod för 25 % rabatt på biljetterna. All vinst från biljettintäkter som köps med lagens rabattkoder går direkt till lagen.

Rabattkoderna för alla lag är:

  • Ninjas In Pyjamas: NIPWIN
  • Team Finest: FINEWIN
  • Eyeballers: EYEWIN
  • Lilmix: LILWIN
  • 00 Prospects: 00WIN
  • Kappa Bar: KAPPAWIN

Nyheter om Svenska Cupen