10 maj 2023

Svenska Cupen återvänder hösten 2023

Sveriges största nationella Counter-Strike-tävling återvänder i höst.

Svenska Cupen återvänder med en ny tävlingssäsong hösten 2023! Under den andra halvan av året avgörs vilket som på riktigt är Sveriges bästa Counter-Strike-lag.

Bakom Svenska Cupen står esportbolaget Fragbite som arrangerar turneringen tillsammans med Expressen och SPACE. Den gemensamma ambitionen för samarbetet är att både hylla och stärka den svenska Counter-Strike-scenen.

– Fragbite älskar svensk Counter-Strike och Svenska Cupen är ett sätt för oss att bidra till utvecklingen av den svenska scenen. I Svenska Cupen deltar Sveriges absolut bästa lag samtidigt som alla svenska CS-spelare, oavsett nivå, har en faktisk möjlighet att utmana om titeln, säger Daniel Pereaux, vd på Fragbite.

Svenska Cupen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och är med 500 000 kronor i prispotten Sveriges största turnering sett till prispengar. Svenska Cupen spelas under hösten 2023 och är precis som förra året uppdelad i tre faser – de öppna kvalen, gruppspelet och slutspelet.

Nyheter och mer information om tävlingen kommer att publiceras löpande på Svenska Cupens hemsida.

Följ Svenska Cupen på sociala medier:

Svenska Cupen på Twitter

Svenska Cupen på Facebook

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella tävling i Counter-Strike. Turneringen är en unik satsning på den svenska CS-scenen och är med 500 000 kronor i prispotten Sveriges största tävling sett till prispengar. I Svenska Cupen har alla svenska CS-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Nyheter om Svenska Cupen