6 september 2023

Esportal blir plattformspartner till Svenska Cupen

Den svenska turnerings- och matchmakingplattformen Esportal blir officiell plattformspartner till Svenska Cupen! Genom partnerskapet arrangeras tävlingens öppna kval samt gruppspel på Esportals plattform där alla svenska spelare har möjlighet att delta.

– Esportal har länge varit en naturlig del av det svenska CS-landskapet då väldigt många svenska spelare väljer att spela på plattformen. Genom att arrangera kvalen och gruppspelet på Esportal hoppas vi att så många svenska spelare som möjligt tar chansen och försöker att ta en plats i Svenska Cupen-slutspelet senare i år, säger Fragbites esportchef Joakim Jansson.

– Vi på Esportal ser det som en självklarhet att samarbeta med Svenska Cupen och vara turneringens officiella plattformspartner. Den enorma succén från föregående säsong tar vi med oss i ryggen och satsar på att skapa ännu ett historisk ögonblick inom svensk esport. Vi hoppas få se många nya och befintliga svenska talanger delta i dessa kval på Esportal och försöka ta sig in i Svenska Cupen, säger Andreas Raske, Country Manager Sverige på Esportal.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Om Esportal

Esportal är en webbaserad turnerings- och matchmakingplattform för Counter-Strike. Genom att motverka störande moment som avbrutna matcher, fusk och oseriösa spelare erbjuder Esportal en underhållande och engagerande upplevelse. Esportal är platsen där du kan spela seriösa och roliga matcher med jämna motståndare och lagkamrater från din egen region. Esportals ambition är att skapa den ultimata spelupplevelsen för alla.

Nyheter om Svenska Cupen