6 september 2023

Så spelas Svenska Cupen 2023

Nu är hösten här och tävlingssäsongen i Counter-Strike har dragit igång på riktigt! Vi hoppas att ingen missat att Svenska Cupen är tillbaka med en ny säsong i år och vi hoppas få bjuda hela den svenska CS-scenen på en dunderfest när vi i höst avgör vilket CS-lag som är Sveriges bästa.

Här följer lite praktisk information för såväl deltagare som fans av svensk CS.

Svenska Cupens tävlingsformat och schema

Precis som förra året spelas Svenska Cupen under hösten och är uppdelad i tre faser – de öppna kvalen, gruppspelet och slutspelet.

De öppna kvalen är planerade att spelas online i slutet av september och början av oktober. Gruppspelet – som också spelas online – äger rum i oktober och slutspelet spelas i LAN-miljö den 1-3 december. De sista två slutspelsdagarna spelas inför publik i Space Arena i Stockholm.

  • Öppna kval (september–oktober)
  • Gruppspel (oktober–november)
  • Slutspel (1-3 december)

Observera att datumen för kval och gruppspel är preliminära då vi – precis som alla CS-entusiaster – ivrigt inväntar släppet av Counter-Strike 2. För att vi ska kunna hålla vårt spelschema och hinna genomföra alla faser i tävlingen kan det bli nödvändigt att påbörja tävlingen i CS:GO för att sedan gå över till CS2 när möjlighet finns. Mer information om detta kommer att publiceras löpande i Svenska Cupens kanaler.

Biljetter till Svenska Cupens finaler

Förra årets finaler blev en historisk publiksuccé då ett svenskt esportevenemang för första gången någonsin sålde slut Space Arena. Svensk CS är i en riktigt spännande fas och vi hoppas så klart att det blir en likvärdig publikfest i år.

För den som redan nu vill säkra en plats på Svenska Cupens slutspel har vi goda nyheter, då vi under september kommer att släppa early bird-biljetter till ett rabatterat pris. Håll utkik i våra kanaler så att du inte missar chansen att vara en del av Sveriges största CS-fest för i år.

Inbjudan till Svenska Cupen

Vi har kontaktats av flera lag och spelare som undrar över hur man får en inbjudan till Svenska Cupen. Vi vill därför klargöra att de lag som får en inbjudan till tävlingen kommer att kontaktas av vår turneringschef innan de öppna kvalen.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen