19 september 2023

Metizport och Lilmix inbjudna till Svenska Cupens gruppspel

Metizport och Lilmix är de två lag som får inbjudan till Svenska Cupens gruppspel.

De två svenska lagen Metizport och Lilmix får en direktinbjudan till gruppspelet av Svenska Cupen i Counter-Strike 2023.

Metizport är en relativt nykomponerad femma men att laget besitter hög kvalitet råder det inte någon tvekan om. Laget utgörs av en blandning av spelare med erfarenhet av spel på absolut högsta nivå och hungriga talanger som är redo att ta nästa steg i karriären.

– Vi på Metizport är helt överlyckliga och hedrade över att ha fått en inbjudan att delta i Svenska Cupen 2023. Denna inbjudan innebär ett betydande erkännande av vårt lags ställning på den svenska scenen, där vi positionerar oss som starka utmanare till de bästa. Vi ser med spänning fram emot tävlingen och att få visa upp våra färdigheter mot topplagen i Sverige. Det kommer att bli en spännande och underhållande resa, och vi är förväntansfulla över att se vart det tar oss! säger Metizports sportchef Morten Vollan Christensen.

Om Metizport är en ny bekantskap för svenska CS-tittare är Lilmix raka motsatsen. Under de senaste åren har den svenska organisationen byggt en stark närvaro på den svenska Counter-Strike-scenen och i hög grad bidragit till att utveckla svenska talanger. Flera av de bästa spelarna i Sverige har någon gång representerat Lilmix.

– För oss i Lilmix betyder det otroligt mycket att bli inbjudna till Svenska Cupen. Det är Sveriges i särklass största och proffsigaste turnering! Proffsigt, stort och otroligt värdefullt för Lilmix som organisation. Vi kommer att göra allt i vår makt för att ta oss till LAN-finalerna och tävla om titeln med de största lagen i Sverige, säger Lilmix spelande vd Max “quix” Lindqvist.

Svenska Cupens gruppspel spelas den 16–22 oktober (grupp A) och den 30 oktober – 5 november (grupp B).

Du kan utmana Lilmix och Metizport i gruppspelet

Vill du tävla mot Lilmix och Metizport i Svenska Cupen-gruppspelet? Det kan du! Alla svenska CS-spelare har möjlighet att kvala till Svenska Cupen.

Under perioden 21 september–4 oktober arrangerar vi totalt tre öppna kval som spelas online hos vår plattformspartner Esportal. De sex bästa lagen från kvalen får en plats i gruppspelet där de två gruppvinnarna tar sig hela vägen till slutspelet.

Läs mer om kvalen hos Esportal.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året sålde biljetterna slut och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen