20 september 2023

Ninjas In Pyjamas inbjudna till Svenska Cupen 2023

De regerande mästarna återvänder för att försvara sin Svenska Cupen-titel!

De regerande mästarna Ninjas In Pyjamas är det första laget att få en inbjudan till slutspelet av Svenska Cupen 2023. Laget är ett av fyra som får en inbjudan direkt till slutspelet och därmed slipper kval- och gruppspel.

– Kan Sveriges bästa lag försvara sin titel? Det är kanske den mest intressanta frågan inför Svenska Cupen 2023 och snart har vi ett svar. Ninjas In Pyjamas har under året som gått representerat Sverige i den absoluta världstoppen och det känns superroligt att NIP tar chansen att spela för den svenska publiken, säger Fragbites esportchef Joakim Jansson.

Förra året var Ninjas In Pyjamas stora förhandsfavoriter och besegrade Lilmix och Eyeballers på vägen till Svenska Cupen-titeln. Sedan dess har mycket hänt i det svenska Counter-Strike-landskapet men Ninjas In Pyjamas har fortsatt att vara den svenska femma som är högst rankad i världen.

– Det ska bli otroligt kul att få spela i min hemstad och inför alla svenska fans återigen. Svenska Cupen ger de unga och kommande lagen och individerna en chans att bevisa sig inför en publik, vilket är något alla proffs måste få erfarenhet av om man vill bli en bättre spelare. Jag själv ser väldigt mycket fram emot att försvara vår titel! säger Ninjas In Pyjamas stjärnspelare Fredrik “REZ” Sterner som förra året blev den första vinnaren någonsin att lyfta Svenska Cupen-pokalen.

Du kan utmana Ninjas In Pyjamas i slutspelet

Vill du utmana Ninjas In Pyjamas om titeln Sveriges bästa lag? Det kan du! Alla svenska CS-spelare har möjlighet att kvala till Svenska Cupen.

Under de närmsta veckorna arrangerar vi totalt tre öppna kval som spelas online hos vår plattformspartner Esportal. De sex bästa lagen från kvalen får en plats i gruppspelet där de två gruppvinnarna tar sig hela vägen till slutspelet.

Läs mer om de öppna kvalen och hur du anmäler dig hos Esportal.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året sålde biljetterna slut och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i Space Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Nyheter om Svenska Cupen