23 september 2023

Freee Agents och Kappa Bar kvalar till Svenska Cupens gruppspel

Freee Agents och Kappa Bar gör Lilmix och Metizport sällskap i Svenska Cupen-gruppspelet.

Under torsdagen och fredagen spelades det första öppna kvalet till Svenska Cupens gruppspel. Efter två fantastiska CS-dagar stod Freee Agents och Kappa Bar som kvalets segrare och därmed tar plats i gruppspelet.

Freee Agents är ett mixlag bestående av unga CS-talanger som i nuläget inte är kontrakterade av någon professionell organisation medan Kappa Bar består av en grupp rutinerade svenska spelare varav flera länge tillhört toppskiktet i Sverige.

Det andra öppna kvalet till Svenska Cupen spelas den 28–29 september.

Delta i Svenska Cupens öppna kval

Alla svenska CS-spelare får delta i Svenska Cupen och göra ett försök att nå tävlingens gruppspel. Kvalen spelas online hos vår plattformspartner Esportal.

Läs mer om de öppna kvalen och hur du anmäler dig hos Esportal.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året sålde biljetterna slut och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i Space Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen