27 september 2023

EYEBALLERS inbjudna till Svenska Cupen 2023

Fjolårets finalister får en inbjudan till Svenska Cupen-slutspelet.

Den svenska esportorganisationen EYEBALLERS är det andra laget att få en inbjudan till Svenska Cupens slutspel! Det klassiska svenska CS-laget återlanserades häromåret av de svenska legendarerna Jesper ”JW” Wecksell och Robin ”flusha” Rönnquist och har sedan dess varit ett av Sveriges bästa CS-lag. Nu får de chansen att återigen visa hur laget står sig mot svenskt toppmotstånd.

– EYEBALLERS vision att satsa på och utveckla den svenska CS-scenen går helt i linje med våra ambitioner med Svenska Cupen. I fjol tog laget sig till final men förlorade då mot giganterna Ninjas In Pyjamas. Nu vill vi alla veta hur mycket starkare laget blivit under det senaste året, säger Fragbites esportchef Joakim Jansson.

– Att få inbjudan till Svenska Cupen är oerhört kul och stort för oss på EYEBALLERS, framför allt eftersom det är ett arena-event i Sverige. Att få tävla inför publik och att få träffa de svenska fansen är mer sällsynt dessa dagar än förut så att vara på plats på ett sånt evenemang är en självklarhet. Vi ser fram emot en bra tävling där de svenska lagen gör upp inför vår hemmapublik och jag hoppas vi får se ett fullt SPACE Arena även i år, säger EYEBALLERS spelande vd Jesper Wecksell.

Utmana EYEBALLERS i SPACE Arena

Vill du utmana EYEBALLERS om titeln Sveriges bästa lag? Det kan du! Alla svenska CS-spelare har möjlighet att kvala till Svenska Cupen.

Under september och oktober arrangerar vi totalt tre öppna kval som spelas online hos vår plattformspartner Esportal. De sex bästa lagen från kvalen får en plats i gruppspelet där de två gruppvinnarna tar sig hela vägen till slutspelet.

Läs mer om de öppna kvalen och hur du anmäler dig hos Esportal.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året sålde biljetterna slut och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i SPACE Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i SPACE Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen