28 september 2023

Nya speldatum till följd av släppet av Counter-Strike 2

De två kvarvarande kvalen till Svenska Cupen kommer att spelas i CS2 i oktober.

Tidigare idag meddelade vi att de kvarvarande öppna kvalen till Svenska Cupen blivit uppskjutna till följd av releasen av Counter-Strike 2. Nu kan vi med glädje uppdatera er om att kvalen kommer att spelas i det nya spelet i mitten av oktober.

Det första av de två kvalen äger rum den 12–13 oktober och det sista kvalet spelas veckan därpå den 17–18 oktober. Precis som tidigare går två lag vidare från varje kval vilket innebär att det finns totalt fyra gruppspelsplatser kvar att tävla om.

De kvarvarande öppna kvalen spelas följande datum (varje kval har klockan 18:00 som starttid):

Kval 2: 12–13 oktober

Kval 3: 17–18 oktober

Att kvalen blivit uppskjutna innebär också att vi kommer att skjuta upp starten av gruppspelsfasen en vecka. Gruppspelet kommer nu att dra igång med grupp A den 23–29 oktober medan grupp B spelas den 30 oktober–5 november.

Länkar till anmälan och mer information

Anmälan kval 2
Anmälan kval 3
Deltagarinformation: Svenska Cupens Öppna Kval
Information om kvalen hos Esportal

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året sålde biljetterna slut och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i SPACE Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen