28 september 2023

Schemaändring av öppna kval till följd av Counter-Strike 2

De öppna kvalen till Svenska Cupen skjuts upp till följd av släppet av Counter-Strike 2.

Efter ett halvårs väntan är Counter-Strike 2 äntligen här! Som CS-älskare är vi minst sagt förväntansfulla att sätta tänderna i det nya spelet som ersätter Counter-Strike: Global Offensive.

Till följd av släppet av CS2 ändrar vi datumen för de resterande två öppna kvalen till Svenska Cupen. Detta för att se över möjligheterna till spel i den senaste versionen. Detta innebär att de två planerade kvalen, som skulle spelas den 28–29 september samt 3–4 oktober, är uppskjutna.

Vi återkommer inom de närmaste dagarna med mer information om hur och när de två kvarvarande kvalen spelas. Vi kommer också att se över datumen för gruppspelen för att säkerställa att tävlingen kan hålla den kvalitet som vi strävar efter.

För tydlighetens skull vill vi också klargöra att resultatet från det första öppna kvalet kvarstår.

Länkar till anmälan och mer information

Deltagarinformation: Svenska Cupens Öppna Kval
Information om kvalen hos Esportal

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen