4 oktober 2023

Godsent inbjudna till Svenska Cupen 2023

Den klassiska svenska CS-organisationen Godsent är det tredje laget som bjuds in till slutspelet av Svenska Cupen 2023.

Godsent är det tredje laget att få en inbjudan till Svenska Cupens slutspel! Den klassiska svenskägda organisationen återvände till sina svenska rötter i början av året efter ett par år med bland annat en brasiliansk laguppställning. Under 2023 har laget deltagit i flera stora onlinetävlingar och under hösten kvalat till ett par mindre svenska LAN-tävlingar.

– Jag tror att jag talar för alla svenska CS-fans när jag säger att jag blev överlycklig över nyheten att Godsent åter väljer att satsa på svensk CS. Det ska bli otroligt spännande att se vad de har att komma med i Svenska Cupen, säger Fragbites esportchef Joakim Jansson.

– Det är jävligt skoj att få en inbjudan till Svenska Cupen! Att spela framför svensk publik är en av de bästa känslorna man kan få som spelare och att vinna på hemmaplan är en av mina drömmar som jag tyvärr inte har uppfyllt ännu. De närmsta vinsterna har varit Dreamhack Malmö-kvartsfinal och PGL Major-kvartsfinal så jag vill väldigt gärna vinna på hemmaplan, säger Godsent-spelaren Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora.

– Jag ser fram emot att få möta NIP, de är Sveriges bästa lag och även det laget man vill testa sig mot som svensk spelare. Sedan för mig är det lite mer känslor inblandade i och med att jag har spelat i NIP och känner alla därifrån så det hade varit väldigt skoj att få se dem igen, fortsätter han.

Utmana Godsent i SPACE Arena

Vill du utmana Godsent om titeln Sveriges bästa lag? Det kan du! Alla svenska CS-spelare har möjlighet att kvala till Svenska Cupen.

Under september och oktober arrangerar vi totalt tre öppna kval som spelas online hos vår plattformspartner Esportal. De sex bästa lagen från kvalen får en plats i gruppspelet där de två gruppvinnarna tar sig hela vägen till slutspelet.

Läs mer om de öppna kvalen och hur du anmäler dig hos Esportal.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året sålde biljetterna slut och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i SPACE Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i SPACE Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen