11 oktober 2023

Alliance inbjudna till Svenska Cupen 2023

Alliance är inbjudna till Svenska Cupens slutspel!

Den svenska organisationen valde i höst för första gången under sin tioåriga historia att satsa på ett CS-lag när man värvade en namnkunnig svensk femma som tillsammans tidigare gjort succé under namnet 416Olsk. Sedan laget lanserades har Alliance bland annat tagit silver i en portugisisk LAN-tävling samt gått långt i det europeiska kvalet till miljonturneringen Blast Premier Showdown.

– Äntligen! Så kände nog många svenska CS-fans när Alliance presenterade sin nya femma. Vi är många som väntat på att Alliance skulle ta klivet in i CS-världen och med den här femman har laget verkligen chansen att utmana de andra storlagen i den svenska CS-eliten. Välkomna till den svenska CS-scenen, välkomna till Svenska Cupen!, säger Fragbites esportchef Joakim Jansson.

– Vi i Alliance är väldigt stolta och exalterade över att få vara med i Svenska Cupen och att få tävla med de bästa CS-lagen i vårt land. Svensk CS har inte varit så här spännande på länge och vi ser fram emot att få dela scen med de andra stora aktörerna inom svensk esport. Jag ser personligen fram emot att vara en del av den bästa Svenska cupen någonsin!, säger Alliances vd Jonathan “Loda” Berg.

Utmana Alliance i Space Arena

Vill du utmana Alliance om titeln Sveriges bästa lag? Det kan du! Alla svenska CS-spelare har möjlighet att kvala till Svenska Cupen.

Under september och oktober arrangerar vi totalt tre öppna kval som spelas online hos vår plattformspartner Esportal. De sex bästa lagen från kvalen får en plats i gruppspelet där de två gruppvinnarna tar sig hela vägen till slutspelet.

Läs mer om de öppna kvalen och hur du anmäler dig hos Esportal.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året var det fullsatt och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i Space Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen