14 oktober 2023

AliGon och The Prodigies Sweden kvalar till Svenska Cupens gruppspel

AliGon och The Prodigies Sweden är det tredje och fjärde laget att kvalificera till Svenska Cupen-gruppspelet.

Under torsdagen och fredagen spelades det andra öppna kvalet till Svenska Cupens gruppspel. Efter två intensiva kvaldagar stod AliGon  och The Prodigies Sweden som kvalets segrare och tar därmed plats i gruppspelet.

AliGon är ett mixlag bestående av flera erfarna svenska CS-spelare som i nuläget inte är kontrakterade av någon professionell organisation. The Prodigies Sweden är en grupp lovande talanger som spelat tillsammans länge och siktar mot att bli proffs.

Det tredje och sista öppna kvalet till Svenska Cupen spelas den 17–18 oktober.

Delta i Svenska Cupens öppna kval

Alla svenska CS-spelare får delta i Svenska Cupen och göra ett försök att nå tävlingens gruppspel. Kvalen spelas online hos vår plattformspartner Esportal.

Läs mer om de öppna kvalen och hur du anmäler dig hos Esportal.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året var arenan fullsatt och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i Space Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen