19 oktober 2023

Gamermix och Molotov Gaming kvalar till Svenska Cupens gruppspel

Gamermix och Molotov Gaming är de sista två lagen att kvala till Svenska Cupens gruppspel.

Under tisdagen och onsdagen spelades sista öppna kvalet till Svenska Cupens gruppspel. Med samtliga kvalmatcher färdigspelade var det Gamermix och Molotov Gaming som stod som kvalets segrare och som därmed kniper de sista två platserna i gruppspelet.

Gamermix är, som namnet antyder, ett mixlag bestående av tre svenska spelare och två utländska medan Molotov Gaming är en helsvensk femma bestående av unga talangfulla spelare.

Gruppspelet börjar nästa vecka

Med de öppna kvalen färdigspelade är det nu dags för nästa fas i Svenska Cupen: Gruppspelet. Under två fullproppade veckor avgörs vilka av de 8 gruppspelslagen som får chansen att utmana den svenska CS-eliten i slutspelet.

Gruppspelet drar igång på måndag den 23 oktober med grupp A:s öppningsmatch. Lottningen av grupperna sker senare denna vecka.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året var arenan fullsatt och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i Space Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen