6 november 2023

The Prodigies Sweden och Metizport kvalar till Svenska Cupens slutspel

De två gruppvinnarna får nu åka till Stockholm för att tävla mot Sveriges CS-elit.

Under de senaste veckorna har gruppspelet i Svenska Cupen spelats. Efter två fullproppade CS-veckor står det nu klart att The Prodigies Sweden och Metizport är de två lag som lyckades kvala till Svenska Cupens slutspel.

The Prodigies Sweden vann grupp A efter att ha besegrat mixlaget Freee Agents i gruppfinalen. Vägen till gruppvinsten blev en krokig historia där Prodigies förlorade gruppens upper bracket-final mot just Freee Agents men sedan fick revansch i gruppfinalen.

I grupp B var Metizport stora förhandsfavoriter, men det var inte utan motstånd som gruppens enda proffslag säkrade avancemang. Det var främst i de två mötena med Kappa Bar som det bjöds på spänning, men i slutändan var det ändå Metizport som lyckades ta sig vidare.

I slutspelet får Metizport och The Prodigies Sweden göra upp mot de fyra direktinbjudna lagen Ninjas In PyjamasEyeballersGodsent och Alliance om titeln ”Sveriges bästa lag”.

Se Sveriges bästa CS-lag tävla mot varandra live

För den som vill se den svenska CS-eliten göra upp om titeln Sveriges bästa lag på plats finns det biljetter till Svenska Cupens slutspel att köpa. Förra året var arenan fullsatt och vi hoppas förstås att det blir en lika stor CS-fest även i år!

Svenska Cupen-slutspelet spelas inför publik den 2–3 december i Space Arena i Stockholm.

Köp biljetter till Svenska Cupen hos Billetto.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen