27 november 2023

Allt du behöver veta inför Svenska Cupen-slutspelet 2023

Årets största svenska CS-händelse närmar sig med stormsteg. Här är allt du behöver veta inför Svenska Cupen-slutspelet 2023.

Deltagande lag och lineups

I Svenska Cupen-slutspelet gör Sveriges sex starkaste femmor upp om titeln Sveriges bästa CS-lag. Fyra av lagen – Ninjas In PyjamasEYEBALLERSAlliance och Godsent – har blivit direkt inbjudna till slutspelet medan The Prodigies Sweden och Metizport tagit sig till slutspelet efter att ha vunnit sina grupper i tävlingens gruppspelsfas. 

Här är samtliga lag och de spelare som registrerats för tävlingen:

Ninjas In Pyjamas – REZ, k0nfig, es3tag, maxster, Silence

EYEBALLERS – JW, Sapec, Peppzor, HEAP, SHiNE

Alliance – twist, robiin, PlesseN, b0denmaster, avid

Godsent – Golden, Plopski, eraa, Ro1f, bobeksde

Metizport – RuStY, Jackinho, hns, nilo, adamb

The Prodigies Sweden – jayzaR, pupcake, jocab, upE, TIMhehe

Schema och bracket

Slutspelet spelas över tre dagar och börjar med två kvartsfinaler på fredagen den 1 december och avslutas med bronsmatch och final på söndag den 3 december. På lördagen den 2 december spelas Svenska Cupens två semifinalmatcher.

Fjolårets Svenska Cupen-finalister Ninjas In Pyjamas och EYEBALLERS har seedats direkt till semifinal och kliver alltså in i tävlingen först på lördagen. Övriga fyra lag inleder slutspelet på fredagen då två kvartsfinaler spelas.

I den första kvartsfinalen ställs Godsent mot Metizport. Vinnaren i den matchen får möta Ninjas In Pyjamas i semifinal. I den andra kvartsfinalen är det Alliance och The Prodigies Sweden som ställs mot varandra. Vinnaren i den kvartsfinalen får möta EYEBALLERS i semifinal.

Fullständigt slutspelsschema:

Fredag 1/12, 16:00 – Godsent vs Metizport

Fredag 1/12, 19:00 – Alliance vs The Prodigies Sweden

Lördag 2/12, 15:00 – Eyeballers vs TBD

Lördag 2/12, 18:30 – Ninjas In Pyjamas vs TBD

Söndag 3/12, 15:00 – Bronsmatch

Söndag 3/12, 18:30 – Final

Så följer du slutspelet live

Det finns två sätt att följa Svenska Cupen-slutspelet på – live på plats eller via sändningen. Hela slutspelshelgen sänds på både Fragbites Twitch-kanal och på Expressens hemsida

Fredagens kvartsfinaler spelas i LAN-miljö från bootcamp-rum vilket innebär att det inte finns någon möjlighet för livepublik i direkt anslutning till spelarnas setups. Är du över 18 år och vill komma spelarna så nära det går är det möjligt att följa matcherna på SPACE Bar där matcherna kommer att sändas på skärmar runtom i baren.

Lördagen och söndagens matcher spelas på scen inför publik i SPACE Arena i Stockholm och går alltså att se live på plats. I skrivande stund finns det fortfarande biljetter tillgängliga till både lördagen och söndagens matcher. Dörrarna till SPACE Arena öppnas klockan 14:00.

Biljetter

Biljetter köper du på biljettplattformen Biletto.

Förra året sålde biljetterna slut och det var många som bestämde sig för att köpa biljett kort inpå slutspelet. Om du vet att du vill gå och titta på matcherna uppmanar vi dig att köpa en biljett redan nu så att du inte riskerar att stå utan.

Sändningsteam

Fredagens kvartsfinaler programleds och kommenteras av Marcus “Tutsi” Toth och Ludwig “Luddie” Hall. När slutspelet sedan flyttar in i SPACE Arena axlar Kim “DraySWE” Larsson programledarrollen medan Tutsi tar plats som scenvärd.

Som experter i SPACE Arena får vi se två svenska CS-legendarer i form av Christopher “GeT_RiGhT” Alesund som tillsammans med Guild Eagles-coachen Jonatan “Devilwalk” Lundberg kommer att analysera matcherna. Kommenterar gör Fredrik “slop3” Wahlstedt tillsammans med experten Adam “friberg” Friberg.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen