30 november 2023

Viktig information till dig som besöker Svenska Cupen-slutspelet

I helgen är det äntligen dags att avgöra vilket som är Sveriges bästa CS-lag! Här följer viktig information till dig som besöker SPACE Arena för att se slutspelet på plats.

Vi uppmanar dig som besökare att läsa igenom denna information noggrant så att din upplevelse i helgen blir så bra som möjligt.

Väskförbud på Svenska Cupen

Polismyndigheten har beslutat om väskförbud på större evenemang i Sverige. Väskförbudet omfattar samtliga publika evenemang vilket innebär att besökare inte får ta med sig väskor eller påsar in på Svenska Cupens slutspel.

Vi har inte möjlighet att erbjuda förvaring av väskor till besökare i anslutning till arenan och uppmanar därför samtliga besökare att lämna sina väskor och påsar hemma.

Om du som besökare av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på arenan eller om du behöver ha med en skötväska till ett barn kan undantag beviljas. Om du behöver ta med en väska av något av dessa skäl, vänligen kontakta oss i förväg så att vi kan bevilja ett undantag.

Necessärer och plånböcker som ryms i en ficka omfattas inte av väskförbudet.

Läs mer om väskförbudet på Polisens hemsida.

Hålltider och spelschema

Eftersom en match i Counter-Strike inte har en bestämd längd kan tiderna och schemat påverkas till följd av vad som händer i matcherna. Betrakta därför matchtiderna som preliminära och var uppmärksam på den information som förmedlas på plats under helgen för att hålla dig uppdaterad.

I SPACE Arena finns både stå- och sittplatser. Vill du undvika ståplats rekommenderar vi dig att vara på plats i god tid så att du kan ta en sittplats i arenan.

Schema lördag
14:00 – Dörrarna öppnas
14:30 – Försnacket börjar
15:00 – Semifinal #1
18:30 – Semifinal #2

Schema söndag
14:00 – Dörrarna öppnas
14:30 – Försnacket börjar
15:00 – Bronsmatch
18:00 – Prisutdelning MAX Awards
18:30 – Final

Aktiviteter innan och mellan matcherna

Förutom att se på Counter-Strike i världsklass har vi förberett flera roliga aktiviteter för dig som besöker SPACE under helgen. Mellan matcherna kommer det att vara en lite längre paus vilket utgör ett utmärkt tillfälle för en bensträckare där du kan besöka vår expoyta eller ladda batterierna med lite mat och dryck.

MAX Open

Mellan matcherna arrangerar vi tillsammans med vår titelsponsor MAX en miniturnering i spelet Fall Guys. Var med och tävla på både lördag och söndag i SPACE Gaming. MAX Open startar ungefär 10–15 minuter efter att den första matchen för dagen spelats färdigt.

Övriga aktiviteter

Förutom MAX Open har flera av våra andra partners aktiviteter. I Philips Fan Zone kan du bland annat skapa din egen skylt för att visa vilket lag du hejar på. I Alara Prime-montern kommer man att kunna speltesta Alara Prime, ett FPS-spel som släpps nästa år.

Vår partner Trocadero kommer också att finnas på plats så håll utkik i deras monter för roliga tävlingar och annat. Förutom detta så kommer Tele2 och Samsung att genomföra olika mobilspelstävlingar där man kan vinna fina priser.

Mat och dryck

Inuti arenan förekommer inte servering av mat och dryck. För den som blir hungrig eller törstig finns dock både café och bar i direkt anslutning till arenan.

I SPACE Bar serveras mat och dryck. Sändningen av Svenska Cupen visas även på skärmar inuti baren. I SPACE Bar serveras alkoholhaltiga drycker vilket innebär att det är åldersgräns på 18 år för att vistas i baren.

I direkt anslutning till arenan har Svenska Cupens titelsponsor MAX en restaurang som du enkelt kan ta dig till om du blir hungrig. Köper du mat på MAX får du ta med dig maten tillbaka till SPACE Arena så att du inte missar någonting från matcherna.

Biljetter

Biljetter köper du på biljettplattformen Biletto.

Förra året sålde biljetterna slut och det var många som bestämde sig för att köpa biljett kort inpå slutspelet. Om du vet att du vill gå och titta på matcherna uppmanar vi dig att köpa en biljett redan nu så att du inte riskerar att stå utan.

Sändningsteam

Fredagens kvartsfinaler programleds och kommenteras av Marcus “Tutsi” Toth och Ludwig “Luddie” Hall. När slutspelet sedan flyttar in i SPACE Arena axlar Kim “DraySWE” Larsson programledarrollen medan Tutsi tar plats som scenvärd.

Som experter i SPACE Arena får vi se två svenska CS-legendarer i form av Christopher “GeT_RiGhT” Alesund som tillsammans med Guild Eagles-coachen Jonatan “Devilwalk” Lundberg kommer att analysera matcherna. Kommenterar gör Fredrik “slop3” Wahlstedt tillsammans med experten Adam “friberg” Friberg.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella CS-tävling. Turneringen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och har med 500 000 kronor i prispengar en större prispott än någon tidigare nationell CS-turnering. I Svenska Cupen har alla svenska spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna på plats i Space Arena i Stockholm.

Svenska Cupen på Twitter/X

Svenska Cupen på Facebook

Nyheter om Svenska Cupen