25 juni 2024

Svenska Cupen återvänder hösten 2024

Sveriges största tävling i Counter-Strike är tillbaka.

Under hösten 2024 kommer Fragbite att arrangera en ny säsong av Svenska Cupen i Counter-Strike – Sveriges största nationella esporttävling. För tredje året i rad bjuder Fragbite in hela den svenska CS-publiken till den största svenska festen helt dedikerad spelet Counter-Strike.

“Vi är otroligt stolta och glada över att återigen få bjuda in våra svenska CS-fantaster till Svenska Cupen i Counter-Strike. Fragbite älskar svensk CS och vi känner att Svenska Cupen är ett värdefullt sätt att ge tillbaka till det svenska CS-communityt som förtjänar en tävling i världsklass på hemmaplan”, säger Daniel Pereaux, vd på Fragbite AB.

“Förra årets upplaga av Svenska Cupen bjöd på några av de mest minnesvärda CS-ögonblicken från året och vi hoppas att höstens upplaga kommer att vara minst lika spektakulär”, fortsätter han.

“Svenska Cupen har aldrig känts hetare och mer oviss! Under våren har vi sett flera svenska lag prestera på hög nivå och det känns som att alla vill bevisa att de är Sveriges bästa lag”, säger Joakim Jansson, Head of Esports på Fragbite. 

Svenska Cupen 2024 spelas under perioden september till november och består av tre faser – öppna kval, gruppspel och slutspel. De öppna kvalen och gruppspelet spelas online medan det avgörande slutspelet spelas i LAN-miljö inför livepublik. Samtliga faser i Svenska Cupen kommer att sändas på flera av Fragbites plattformar.

Nyheter och mer information om tävlingen kommer att publiceras löpande på Svenska Cupens hemsida och genom Svenska Cupens sociala medier-konton.

Om Svenska Cupen

Svenska Cupen är Sveriges största nationella tävling i esport. Svenska Cupen är en unik satsning på den svenska Counter-Strike-scenen och är med 500 000 kronor i prispotten Sveriges största tävling sett till prispengar. I Svenska Cupen har alla svenska CS-spelare möjlighet att ta sig från sin setup hemma till finalerna som spelas i LAN-miljö inför livepublik.

Om Fragbite

Fragbite är ett av Sveriges ledande och mest anrika esportbolag. Sedan 2002 har Fragbite verkat för att främja svensk esport genom att driva Sveriges största nyhetssajt om esport och genom att arrangera såväl nationella som internationella tävlingar i flera olika spel.

Nyheter om Svenska Cupen